Medlemmer

Medlemmer

Lakeside Ry


Beliggende i Ry lige der, hvor turbådene til Himmelbjerget drager afsted findes dette hyggelige spisested med weekendbrunch, frokost og aften a la carte - eller nyd en lækker italiensk is, lavet helt fra bunden.

Knudhule Badehotel


Badehotel med en række overnatingsmuligheder, beliggende direkte ud til Knudsø og udsigt til Himmelbjerget. Restaurant Gastronomisk Institut byder på et fransk/dansk inspireret køkken, med løbende udskiftende menu.

Skanderborg Park


Fire-stjernet konferencehotel med en a la carte-restaurant, hvor det lækre og eksklusive går hånd i hånd med det ubesværede og uhøjtidelige - til både professionelle og private. Green Key og Refood-certificeret.

Kvickly Ry


I dagligvarebutikken Kvickly findes et stort udvalg af kvalitetsvarer indenfor isenkram, tøj, personlig pleje, legetøj og ikke mindst mad. Butikken i Ry rummer desuden et caféområde, og det er muligt at bestille mad ud af huset.

Smukfest


Danmarks smukkeste festival afholdes hver sommer anden weekend i august i Skanderborg under temaet 'Musik & Bøgetræer'. Foreningen bag festivalen er non-profit organisationen Skanderborg Festivalklub, og de har begge eksisteret i 40 år.

Låsby Kro


Gammel kro indrettet med alt hvad der hører sig til af nostalgi - de små lavloftede stuer er fyldt med spændende antikviteter. Der forefindes 45 værelser og flere selskabsrum. I restauranten serveres gode traditionelle danske kro-retter, som er lavet helt fra bunden. 

Hjejleselskabet


En unik indgang fra vandet til fortællinger om kultur og naturhistorie i Søhøjlandets skønne natur. Hjejlebådene er 8 unikke historiske både, med 'Hjejlen' som verdens ældste kulfyrede hjulpdamper. Hvert år dannar bådene rammen om oplevelser for mere end 125.000 gæster på søerne mellem Ry og Silkeborg.

Knud Erik Hesselbjerg


Knud Erik Hesselbjerg har i 14 år været ansat i Naturstyrelsen Søhøjlandet, hvor han har stået for mange projekter som f.eks. genopretning af Uldum Kær, renovering af Trækstien fra Silkeborg til Kongens Bro, OplevGudenaa, GudenåStien og mange små og store partnerskaber.
I 2021 gik han på pension.
Han er medlem af Ry Højskoles bestyrelse og Foreningen Søhøjlandet.

Ørneboden på Himmelbjerget


I den hyggeligste bod på Himmelbjerget findes rækkevis af souvenirs i alle størrelser, farver og former. Med placeringen lige ved den store, grønne plæne på bjerget er det oplagt at lægge vejen forbi den lille bod og få et minde med sig hjem.

Luna Sølv & Guld


Butikken i Ry er førende indenfor de moderne brands i smykker og ure, ligesom der forhandles spændende og ekslusivt brugskunst. Man kan også finde nye og knap så kendte initiativer. Der er værksted tilknyttet, som reparerer og designer smykker efter personligt ønske. 

Boelet Erhvervshus


Kontorfælleskab for iværksættere og mindre virksomheder beliggende i Ry Øst. Her findes lejemål af varierende størrelse med adgang til fælles faciliteter, kantine, gårdhave, møderum, wifi, m.m.

BIO Huset Galten


Den selvejende institution BIO Huset er en foreningsdrevet biograf, som danner ramme om mange forskellige kulturelle aktiviteter. Først og fremmest filmfremvisning, men også koncerter, foredrag, børneteater og udstillinger afholdes i huset, som er beliggende i Galten. 

Galten-Skovby Minigolf


Beliggende ved Klank Idrætscenter findes denne ny-etablerede 18-hullers minigolfbane. Der købes adgang via selvbetjeningssystemet, og der er selvfølgelig køller og bolde til rådighed. Der opføres snarligt et overdækket madpakkehus.

Firmaevents Jylland


Tilrettelægning af unikke teambuildingøvelser, underholdning og firmafest i hele Danmark med brug af naturen, vandet og træernes muligheder for at skabe aktiviteter, der vækker følelser, glæde, indlevelse, forundring og empati hos deltagerne.

Ejer Bavnehøjs Venner


Ejer Bavnehøjs Venner er Danmarks højst beliggende forening, bestående af lokale ildsjæle og initiativtagere i tæt tilknytning til Ejer Bavnehøj, beliggende mellem de små landsbyer Riis og Ejer. På toppen ses genforeningstårnet, rejst i 1923-24 - og i klart vejr kan man fra toppen se helt til Samsø og Lillebæltsbroen.

Kulturhuset Skanderborg


Smukt beliggende ved sø og park og samtidig tæt på Skanderborgs hovedstrøg. Her er de perfekte rammer for alskens aktiviteter: koncerter, teater, foredrag, møder og konferencer, kunstudstillinger og meget mere. Huset rummet også en biograf og en café.

Bendt Nielsens Tegnestue


Selvstændig landskabsarkitekt Bendt Nielsen - tegnestue med speciale i projekter i det åbne land, for eksempel stiplaner, faciliteter og formidling. Bendt fungerer også som historiefortæller.

FDF Sletten


Danmarks største friluftscenter med masser af tilbud og aktiviteter - spændende overnatningsmuligheder inde- såvel som udendørs, og et hav af legeredskaber og idéer til oplevelser. Bygninger og lejrpladser udlejes ikke til private formål.

Galleri Art Expo


Højt beliggende ved Stilling og Solbjerg Sø med skøn udsigt over sø og skov findes Jyllands største galleri med malerier, skulpturer og eget rammeværksted. Der er et stort udvalg af kunstnere, skulpturer, keramik og glaskunst. Galleriet byder på 10 udstillingsrum og repræsenterer fast 68 danske kunstnere. Gratis entre.

Museum Skanderborg


Museet omfatter de fem museer Øm Kloster Museum, Museet på Gl. Rye Mølle, Ferskvandsmuseet, Skanderborg Bunkerne og udstillinger på Jernbanevej 9 i Skanderborg, hvor også administrationen har hjemme. Derudover har museet ansvaret for de 6 lokalarkiver.

Terassen Camping


4-stjernet campingplads midt i Søhøjlandet med udsigt ud over Silkeborgsøerne. Udover campingpladser forefindes også hytter, mobilehomes og udlejningsvogne - de fleste på terrasser forskudt af hinanden, så naturen og den storslåede udsigt kan nydes. Kort afstand til både togforbindelse og rutebådene.

Cinatur


Østjysk udviklingsselskab der skaber grønne byområder med plads til at bo, leve og arbejde, og der udvikles områder, som præges af mangfoldighed, fællesskab og adgang til naturen.


Ry Højskole


Centralt beliggende i Ry lige ved station, butikker og biograf ligger højskolen, som blev indviet i 1892. Naturen omkring skolen er ideel til friluftsliv, mountainbike, kano og kajak. Om sommeren tilbydes kortere kurser, mens de længere kurser foregår forår og efterår. Udbudte fag er blandt andet teater og drama, musik, friluftsliv, journalistik og skriveværksted, samt horisont og kunst.

Jysk Festudlejning


Siden 1984 har Inge og Hans Iversen med ordentlighed og kvalitet hjulpet med alt fra udlejning af borde og stole til den helt store pakke med festtelt med fast gulv, borde og stole, pynt og service, og meget, meget mere. Der er også hjælp at hente til både borddækning og opvask.

Hotel Himmelbjerget


Beliggende på Himmelbjerget midt i den uspolerede natur med søer og skove findes Hotel Himmelbjerget, der råder over 18 dobbeltværelser og kan huse alt fra barnedåb til bryllupper. Restauranten byder på et udvalg af dansk/franske retter i en afslappet atmosfære.

Silkeborg Ry Golfklub


Klubben er etableret i 1966 og har 27 huller i Silkeborg, fordelt på sløjferne ØST, VEST og SYD. Banerne er anerkendte for deres internationale kvaliteter og de unikke naturoplevelser. Ved Ry-banerne findes en af Østjyllands bedste og mest spændende golfbaner, 'AVK Banen'. Derudover findes også Pay & Play 'Kvickly Banen' med 9 huller, og her er alle niveauer velkomne.

Hammel Golfklub


Beliggende naturskønt i oasen mellem Hammel by og Frijsenborg Gods og etableret i 1992 har klubben udfordringer for alle golfentusiaster på den 18-hullers bane. Der er tilknyttet café med afslappet atmosfære, hvor man kan sidde både inde- og udendørs.

Sophies Tøjhus


På Rosengade 23 i Aarhus C finder du denne skønne tøjbutik, som har plads til alle og har noget for enhver smag. Få hjælp til at finde den kjole, der får dig til at flyve eller den smarte buksedragt, som redder din tøjkrise.

GudenåFerie


Teltpladser og syv feriehuse til udlejning i et spændende skovområde op mod Salten å tæt ved Gudenåen. Der hører robåd med til hvert hus. Det er muligt at købe fiskekort.

Gårdbutik Sofi


Hyggelig gårdbutik beliggende i den lille landsby Dørup tæt på Skanderborg. Her findes alverdens ting og sager, både gammelt og nyt - alt hvad man kan ønske sig i en rigtig gårdbutik. 

Høgdal


En kulturhistorisk perle i den smukke midtjyske natur, som nu ejes af Naturstyrelsen og drives af Silkeborg Kommune. Der kan opleves et autentisk gårdmiljø for 100 år tilbage, og igennem året arrangeres en række tidstypiske begivenheder.

Hotel Ry


Placeret midt i Søhøjlandet findes Hotel Ry, der byder på overnatningsmuligheder i form af 53 standard- eller superior værelser, hele 3 spisesteder, konferencelokaler og et hav af arrangementer gennem året.

Ry Biograf


Biografen er beliggende i Ry og er en foreningsbiograf. Der er flere forskellige filmklubber tilknyttet, som man kan blive medlem af. Biografen er især kendt på sine finurlige arrangementer og særlige events. 

Uge-Bladet Skanderborg


Lokalavis for Skanderborg og de omkringliggende byer i kommunen, med daglige lokale nyheder og relevante artikler. Avisens kontor er beliggende i Skanderborg.

Silkeborg Rovfugleshow


Ved Them lidt uden for Silkeborg kan man komme tæt på  Falkemandens høge, falke, ugler, ørne og bisonokser. Oplev det utraditionelle rovfugleshow, gå på opdagelse i Ugleskoven og tag på en guidet bisonsafari. 

Bryrup Camping


Ferie mellem søerne, tæt ved Silkeborg med plads til oplevelser, aktiviteter og afslapning.

Der findes både campingpladser, hytter og luksustelte til udlejning. I campingpladsens reception er der rig mulighed for at blive motiveret og inspireret til aktive oplevelser.  

Birkhede Camping


Familiedrevet campingplads siden 1962 i naturskønne omgivelser ved Ry ideel for både afslapning og aktiviteter. Mange faciliteter på land og vand med rig mulighed for, at blive underholdt. 

Bjarne Jensen - vandring og fortællinger


Bjarne Jensen guider og fortæller på vandretur rundt i Søhøjlandet, og Himmelbjerget er et af hans specialer. Kontakt Bjarne, hvis I vil høre mere om mulighederne for at blive guidet rundt og få en god fortælling undervejs. Bjarne Jensen arrangerer for eksempel ture og fortællinger som et indslag i studieture, teambuilding, familieudflugter eller bare et besøg i Søhøjlandet.

Østerskovgaard Events


Få skræddersyet dit arrangement på Østerskovgård, lige fra polterabends til firmaarrangementer. Aktiviteter udbydes såsom golfbane, traktor-skak, skydning med luftgevær, svævebane, pentanque, bueskydning, øksekast og meget mere.

Himmelbjerggården


Eksperimentarium for bæredygtig udvikling, beliggende lige ved Himmelbjerget, med mission om at inspirere til konkrete og postive forandringer for den enkelte, for organisationer og for samfundet.


Nils Nybro Eriksen


Nils Nybro Eriksen er praktiserende landinspektør og har siden 1985 haft sin bopæl i Doktorgården på Skanderborgvej.

 

Nils er formand for Ry Højskoles bestyrelse og næstformand i FÆLLES OM RY, der står som arrangør af Ry's 150 års jubilæum den 2. maj 2021, der skal fejres bl. a. med indvielse af byens nye Torvehal.

Hotel Skanderborghus


Hotel til overnatning, selskaber, restaurant, møder og konference - i naturskønne omgivelser til fordyblese og afslapning. Tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte, og i omegnen er der gode muligheder for lystfiskeri, sejlsport, svømning, golf og tennis.

Lyng Dal Hotel & Restaurant


Familieejet restaurant i Gl. Rye, med passion for god mad lavet fra bunden og tilberedt af de bedste råvarer. Kreativitet, med stor respekt for det klassiske danske køkken, er i højsædet. Tilknyttet er også et hyggeligt lille hotel med 9 værelser.

Restaurant Vestermølle


På nordsiden af Skanderborg Sø ved Sønderbækkens udløb findes Restaurant Vestermølle. De flotte historiske bygninger inviterer til fest og hyggeligt samvær, og i restauranten, der er indrettet i klassisk nordisk stil, kan man nyde flot anrettede retter komponeret af årstidens råvarer.

Skyttehusets Outdoor Camp


Lille hyggelig campingplads med tilhørende café, omkranset af bøgeskov og ligger direkte ned til vandet med den smukkeste udsigt over Svejbæksnævringen. Der forefindes minigolfbane, og det er muligt at leje cykler, kanoer, kajakker og motorbåde. Hjejlen har desuden anlægsbro ved pladsen.

Natur & Ungdom


Danmarks grønne forening for børn, unge og "grønne" familier. Der arbejdes for at fremme børn og unges interesse og forståelse for natur og miljø, samt at lægge grunden til en varig glæde ved og respekt for naturen.

Landskontoret for Natur & Ungdom er beliggende på ejendommen Klostermølle ved Mossø.

Holmens Camping


Beliggende ved Ry med masser af spændende aktiviteter og attraktioner i naturskønne omgivelser. På ampingpladsen er der et væld af børneaktiviteter, og der tilbydes kanosejlads, lystfiskeri, 18 hullers compactgolf og et stort, overdækket poolområde.

AQUA Akvarium & Dyrepark


Mød dyrene I kender, men aldrig har set!  Oplev fiskene under overfladen, se oddernes vilde leg og besøg grævlingen i den underjordiske hule. Oplev den danske natur samlet på ét sted - både indendørs og udendørs. Sjov, leg og oplevelser for hele familien. Hør spændende historier, når dyrene fodres og brug timer på AQUAs udfordrende vildmarkssti i skoven, sommerens vilde vandlegeplads og meget mere.